Εγκληματικότητα και η κατασκευή του "άλλου" στα ΜΜΕ: οι ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου του ελληνικού ημερήσιου τύπου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Εγκληματικότητα και η κατασκευή του "άλλου" στα ΜΜΕ: οι ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου του ελληνικού ημερήσιου τύπου

Μιχαλοπούλου, Παγώνα

Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να διερευνήσει, να εξηγήσει και να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο εφημερίδες με διαφορετικό πολιτικό-ιδεολογικό υπόβαθρο και προσανατολισμό, καλύπτουν τα διάφορα εγκλήματα στο αστυνομικό τους δελτίο. Δηλαδή, ο λόγος για τον οποίο αποτελούν είδηση στις εκάστοτε εφημερίδες και πώς περιγράφουν το κάθε γεγονός. Θα γίνει εκτενέστερη αναφορά και ανάλυση στο θεωρητικό πεδίο της εγκληματικότητας, την κατασκευή του άλλου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο πρακτικό, το αστυνομικό δελτίο στις ελληνικές εφημερίδες. Θα αναλυθεί ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η κατασκευή της πραγματικότητας (θεωρίες για την παρουσίαση της πραγματικότητας), πώς κατασκευάζεται το έγκλημα και ο εγκληματίας και πώς εμπορευματοποιείται. Επίσης, θα διερευνηθεί ποιος είναι ο ρόλος του «Άλλου» και πώς ερμηνεύεται, έρευνες αντίστοιχες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ο ρόλος του Ελληνικού Τύπου (μεθοδολογία και ανάλυση της έρευνας).

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.