Το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ-ΙΚΑ, ανάλυση περιεχομένου σελίδας, προτάσεις βελτίωσης ηλεκτρονικού management

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ-ΙΚΑ, ανάλυση περιεχομένου σελίδας, προτάσεις βελτίωσης ηλεκτρονικού management

Τράμπας, Νικόλαος

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΙΚΑ εξυπηρετεί περίπου 5.500.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους. Χρησιμοποιείται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, της Υγείας, της οικονομίας από την πιο μικρή ως την μεγαλύτερη επιχείρηση, από το ιδιωτικό έργο μέχρι και το μεγαλύτερο δημόσιο, από την απλή φαρμακευτική δαπάνη μέχρι το Κέντρο Υγείας, από την πρώτη ασφαλιστικά ημέρα μέχρι και την σύνταξη του ασφαλισμένου. Το ΙΚΑ είναι ο μεγαλύτερος Οργανισμός της χώρας μας. Εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περίπου 300.000(!) ασφαλισμένους – συναλλασσόμενους. Όλα τα παραπάνω επιτάσσουν ως πρώτη προτεραιότητα την αναμόρφωση και την ολοκληρωμένη μηχανογράφηση στο σύνολο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται, έτσι ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης αλλά και να αποδίδει περισσότερο ο υπάλληλος. Παρόλο που η μηχανογραφική οργάνωση του ΙΚΑ έχει ξεκινήσει τουλάχιστον 20 χρόνια πριν ακόμα συνεχίζεται. Στην εργασία μας γίνεται αναφορά για την κοινωνία της Πληροφορίας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, Παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα στάδια ανάπτυξης του ΟΠΣ ΙΚΑ . Συγκρίνονται τα Πληροφοριακά Συστήματα των κυριότερων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης παρουσιάζοντας βήμα-βήμα τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Στο τρίτο κεφάλαιο προτείνονται οι δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην βελτίωση του ηλεκτρονικού management που θα επιτρέψουν τον εκσυγχρονισμό των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και θα αφήσουν πίσω την αδυναμία ελέγχου και την δαιδαλώδη γραφειοκρατία που «πνίγει» ότι παραγωγικό γεννιέται στην χώρα μας.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινωνική πρόνοια
Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί και επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.