Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Ταλαντώσεις στο mathematica

Σεμερτζή, Ξένια
Σχοινά, Αλεξάνδρα

Αναφορικά με την παρακάτω πτυχιακή με θέμα ταλαντώσεις και εφαρμογές στο mathematica περιλαμβάνεται εκτενής περιγραφή των φαινομένων και νομών που διέπουν τις ταλαντώσεις καθώς επίσης και εφαρμογή τους στο mathematica που περιέχει πλειάδα αυτών, αφού έχει γίνει μαθηματική περιγραφή εκ πρώτης. Αρχικά ξεκινήσαμε με το πρόγραμμα Mathematica και τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει κανείς για να το χρησιμοποιήσει ως ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία σε τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Πληροφορικής. Το Mathematica μας βοήθησε να συνδέσουμε στην συνέχεια τις μαθηματικές λύσεις με τη φυσική πραγματικότητα. Υπάρχουν εισαγωγικά σημειώματα τα όποια έχουν να κάνουν με θεμέλια της φυσικής δηλαδή πως μπήκαν οι πρώτες βάσεις από παρατηρήσεις ,εκτιμήσεις μέχρι και διατυπώσεις νομών. Κατόπιν γίνεται μια αναλυτική περιγραφή του βασικού σημείου της πτυχιακής δηλαδή των ταλαντώσεων .Αναφέρονται τα ειδή τους οι μορφές που συναντώνται στη φύση ,ο τρόπος εκδήλωσης τους, χαρακτηριστικά παραδείγματα , μαθηματική ανάλυση καθώς και επιπλέον εφαρμογές αυτών στο mathematica. Τέλος αφού έχει γίνει όλη αυτή η αναφορά , περιγράφονται εκτενώς οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε όλη τους την έκφανση με εισαγωγή έξτρα παραδειγμάτων για να καταλήξουμε στη λύση του προβλήματος του κρυστάλλου , στη παρουσίαση και σχηματική του απεικόνιση μέσω του βασικού μας προγράμματος- mathematica.

Thesis
NonPeerReviewed

Μαθηματικός προγραμματισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.