Η διεθνής τράπεζα και οι αναπτυσσόμενες χώρες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η διεθνής τράπεζα και οι αναπτυσσόμενες χώρες

Κολοβού, Παναγιώτα

Ο βασικός σκοπός και στόχος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι η καταπολέμηση της φτώχειας ανά τον κόσμο. Η Παγκόσμια τράπεζα αποτελεί βασική πηγή χρηματοδότησης για τις αναπτυσσόμενες χώρες όπου έχουν ανάγκη από την βοήθεια της. Επίσης, λειτουργεί ως γνωμοδοτικό όργανο για τις κυβερνήσεις και τους ιδιώτες. Η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτείται από τις αναπτυγμένες χώρες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και από διάφορους ιδιώτες. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για την δράση της είναι ότι δραστηριοποιείται σημαντικά αλλά και ουσιαστικά για την εκπαίδευση, την υγεία και το περιβάλλον. Η Παγκόσμια Τράπεζα διευθετεί με πολύ ευνοϊκούς όρους, έχοντας τεράστια εμπειρία, τα διάφορα χρέη των αναπτυσσόμενων κρατών. Τέλος, παρ όλες τις επικρίσεις στο έργο της, συμβάλει αποφασιστικά και με καίριο τρόπο στην Παγκόσμια Ανάπτυξη.

Thesis
NonPeerReviewed

Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.