Παραγωγή και ποιότητα εμπλουτισμένου γάλακτος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)
Παραγωγή και ποιότητα εμπλουτισμένου γάλακτος

Καρανάτσος, Αμβρόσιος

Γνωρίζοντας ότι το γάλα είναι ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα του ανθρώπου που συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του και στην καλή λειτουργία του πεπτικού του συστήματος κυρίως στην βρεφική ηλικία η βιομηχανίες γάλακτος προβάλουν την νέα γενιά γάλακτος που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια ανοδική πορεία ως προς την προτίμηση τους από τους ανθρώπους Έτσι τόσο το νωπό όσο και το συμπυκνωμένο γάλα έχουν υποστεί κάποιες χημικές αναταράξεις χωρίς βεβαία να αλλοιωθεί η ποιότητα και η γεύση αυτών των γαλάτων. Όσο για τα αρχικά(απλά) γάλατα των εταιριών αυτών υπάρχουν ακόμα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ κρατώντας καλά την επί χρόνων παράδοση τους στην ποιότητα. Οι χημικές ουσίες που έχουν προστεθεί δεν έχουν σαν σκοπό να βλάψουν τον άνθρωπο αλλά να βοηθήσουν μεγάλους και μικρούς με προβλήματα είτε στην πρόσληψη γάλακτος είτε σε κάποια θέματα υγείας (έλλειψη σιδήρου και βιταμινών, πεπτικά προβλήματα κτλ)

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομία - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.