Παραγωγή και ποιότητα εμπλουτισμένου γάλακτος

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2010 (EN)
Παραγωγή και ποιότητα εμπλουτισμένου γάλακτος

Καρανάτσος, Αμβρόσιος

Γνωρίζοντας ότι το γάλα είναι ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα του ανθρώπου που συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του και στην καλή λειτουργία του πεπτικού του συστήματος κυρίως στην βρεφική ηλικία η βιομηχανίες γάλακτος προβάλουν την νέα γενιά γάλακτος που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια ανοδική πορεία ως προς την προτίμηση τους από τους ανθρώπους Έτσι τόσο το νωπό όσο και το συμπυκνωμένο γάλα έχουν υποστεί κάποιες χημικές αναταράξεις χωρίς βεβαία να αλλοιωθεί η ποιότητα και η γεύση αυτών των γαλάτων. Όσο για τα αρχικά(απλά) γάλατα των εταιριών αυτών υπάρχουν ακόμα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ κρατώντας καλά την επί χρόνων παράδοση τους στην ποιότητα. Οι χημικές ουσίες που έχουν προστεθεί δεν έχουν σαν σκοπό να βλάψουν τον άνθρωπο αλλά να βοηθήσουν μεγάλους και μικρούς με προβλήματα είτε στην πρόσληψη γάλακτος είτε σε κάποια θέματα υγείας (έλλειψη σιδήρου και βιταμινών, πεπτικά προβλήματα κτλ)

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομία - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)