Το παρόν και το μέλλον των ηλεκτρονικών αγορών (e-marketplaces) στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Το παρόν και το μέλλον των ηλεκτρονικών αγορών (e-marketplaces) στην Ελλάδα

Ασπρογέρακας, Δημήτριος

Το συγκεκριμένο θέμα είναι επίκαιρο στην εποχή που ζούμε. Μια εποχή που πολλές από τις συναλλαγές που διενεργούμε είτε εντός είτε εκτός συνόρων γίνονται με ηλεκτρονικά μέσα. Το αντικείμενο της έρευνας λοιπόν αρχικά σχετίζεται με το τι είναι τα e-marketplaces, τη δημιουργία τους, το σκοπό που εξυπηρετούν και το επίπεδο που βρίσκονται. Επίσης εξετάζουμε τα μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα γενικά παγκοσμίως αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας. Τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε από τη χρήση των ηλεκτρονικών αγορών ενεργώντας είτε ως ιδιώτες, είτε ως επιχείρηση. Πολύ βαρύτητα στην εργασία δίνεται στο μέλλον των e-marketplaces. Ειδικότερα αναλύονται οι μελλοντικές τάσεις του εν λόγω κλάδου και μέσω κάποιων ερευνών γίνεται προσπάθεια βελτίωσης του τομέα αυτού. Παραθέτουμε κάποιες συμβουλές που σχετίζονται με την καλύτερη χρήση των ηλεκτρονικών αγορών από τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και κάποιες προτάσεις προς την πολιτεία για να συμβάλει με την σειρά της τα μέγιστα για την βελτίωση ενός τόσο σημαντικού κλάδου που συνδέεται άμεσα με το ηλεκτρονικό εμπόριο που είναι ένα βασικό πλέον μέσο για τη διενέργεια των αγορών μας. Το τελικό συμπέρασμα της εργασίας αυτής είναι ότι υπάρχουν οι δυνατότητες στην χώρα μας με την ενεργή συμβολή του κράτους ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικών αγορών με υψηλές δυνατότητες για ταχύτερες, ουσιαστικότερες αλλά κυρίως οικονομικότερες αγοροπωλησίες. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κλάδου του εμπορίου στην Ελλάδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικό εμπόριο
Επιχειρήσεις - Δίκτυα υπολογιστών

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007-05-04


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.