Καταναλωτική εμπειρία: μελέτη περίπτωσης η εμπειρία των θαλλάσιων αθλημάτων στο νησί της Ρόδου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Καταναλωτική εμπειρία: μελέτη περίπτωσης η εμπειρία των θαλλάσιων αθλημάτων στο νησί της Ρόδου

Πεταλά, Ζηνοβία-Χρυσοβαλλάντα

Στη σημερινή εποχή πολλά είναι τα άτομα που επιλέγουν να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία με ένα θαλάσσιο άθλημα για να αποδράσουν από τη καθημερινή τους συνήθεια. Η παρούσα εργασία μελετά την εμπειρία που βιώνει ο τουρίστας με ένα θαλάσσιο άθλημα στο νησί της Ρόδου. Για τις ανάγκες της παρούσας έρευνας διεξήχθη ποσοτική έρευνα με τη χρήση ερωτηματολογίου. Από την έρευνα διαπιστώθηκε αρχικά ότι οι περισσότεροι ερωτώμενοι ένιωσαν έντονα θετικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια μιας θαλάσσιας εμπειρίας. Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τις διαστάσεις της εμπειρίας οι ερωτώμενοι βίωσαν περισσότερο ή εντονότερα το συναίσθημα της ηδονικής ευχαρίστησης, της κοινωνικοποίησης, της πρόκλησης, της προσήλωσης και της εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, όσο αφορά τις αναλύσεις με τα στατιστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι το φύλο και συγκεκριμένα οι άνδρες επηρεάζονται περισσότερο από τις γυναίκες αναφορικά με τις παραπάνω διαστάσεις, την ικανοποίηση και την από στόμα σε στόμα επικοινωνία. Επιπλέον η συχνότητα της επανάληψης της εμπειρίας επηρεάζει τις παραπάνω διαστάσεις της εμπειρίας, την ικανοποίηση και την από στόμα σε στόμα επικοινωνία. Συγκεκριμένα περισσότερο επηρεάζονται οι έμπειροι χρήστες από τους μέτριους και τους αρχάριους.

Thesis
NonPeerReviewed

Μάρκετινγκ
Καταναλωτική συμπεριφορά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.