Η ανεργία στην Ελλάδα της κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Η ανεργία στην Ελλάδα της κρίσης

Κοντοπάνου, Μαρία Α.

Αρχικά, παρουσιάζονται η ελληνική οικονομία (ιστορική αναδρομή, ελληνική κρίση χρέους), καταγράφονται στοιχεία της (απασχόληση - ανεργία, οι επενδύσεις, το διεθνές εμπόριο), τα είδη της ανεργίας, η σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου στην Ελλάδα (η οικονομία στις υπηρεσίες, το πνευματικό κεφάλαιο στην υπηρεσία της οικονομίας), η έναρξη της οικονομικής κρίσης, οι αιτίες της και οι κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της. Επίσης, δίνονται στοιχεία για την αρχική εξέλιξη της ανεργίας κατά την έναρξη της τρέχουσας κρίσης, η ανεργία ανά χώρα της Ε.Ε., οι διαφορές στην ανεργία των φύλων και η ανεργία των νέων. Τέλος, δίνονται στατιστικά στοιχεία για την ανεργία και τον πληθωρισμό (η απασχόληση και η οικονομική κρίση, κενές θέσεις εργασίας στην οικονομική κρίση, εξέλιξη δείκτη μισθών, κτλ.).

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση
Ανεργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.