Η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τα προγράμματα της Ε.Ε. για την ανάπτυξή τους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τα προγράμματα της Ε.Ε. για την ανάπτυξή τους

Αθανασοπούλου, Βασιλική

Η απόφαση της Ε.Ε να επιτρέψει την είσοδο και άλλων χωρών σε αυτήν μας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουμε σε αυτήν την εργασία τις πέντε χώρες των δυτικών Βαλκανίων( Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Π.Γ.Δ.Μ η FYROM, Κροατία και Σερβία-Μαυροβούνιο). Είναι ενδιαφέρον να μελετήσει κανείς τις αξιόλογες προσπάθειες που κάνουν αυτές οι χώρες, πάντα βέβαια με τη βοήθεια της Ε.Ε, ώστε να αποβάλλουν αρκετά στοιχεία από το παρελθόν τους που αποτελούσαν έως σήμερα τροχοπέδη για την ανάπτυξη τους. Ο πόλεμος τις κατέστρεψε και προσπαθούν μέσα από τα συντρίμμια τους να αναγεννηθούν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα όπως η απελευθέρωση ης αγοράς, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας και όλα τα στοιχεία εκείνα που είναι απαραίτητα για την εισχώρηση τους στην ευρωπαική "οικογένεια". Ο δρόμος βέβαια είναι δύσκολος απαιτεί από τις κυβερνήσεις των εν λόγω χωρών, ευελιξία και πίστη στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας καθώς και αδιάκοπες προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος της προσάρτησης τους στην Ε. Ε.

Thesis
NonPeerReviewed

Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτική και διακυβέρνηση
Βαλκανική Χερσόνησος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.