Παραγωγική διαδικασία και υγιεινή του γάλακτος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Παραγωγική διαδικασία και υγιεινή του γάλακτος

Ιωαννίδου, Παυλίνα

Για την παραγωγή του γάλακτος απαιτείται η πρώτη ύλη να παράγεται κάτω από καλές και υγιεινές συνθήκες έτσι ώστε το παραγόμενο προϊόν να δέχεται όσο το δυνατόν λιγότερες επιμολύνσεις και να ελαχιστοποιείται ο αριθμός του μικροβιακού φορτίου .Οι συνθήκες συντήρησης και μεταφοράς στο χώρο της εκτροφής θα πρέπει να είναι εξίσου ορθές αφού είναι γνωστό ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες διατηρούν το γάλα σχεδόν στην αρχική του κατάσταση. Κατά την παραλαβή από τον χώρο του εργοστασίου ακολουθούν χημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση της καλής ποιότητας του. Το γάλα το οποίο δεν τηρεί τις προδιαγραφές όπως π.χ. γάλα με μεγάλο αριθμό τοξίνης , γάλα με αντιβίωση , γάλα με ανεβασμένη οξύτητα ,είτε αραιώνεται με γάλα καλής ποιότητας είτε απομακρύνεται.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοπαραγωγή
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.