Επιχειρηματικότητα εν καιρώ κρίσης. Μελέτη περίπτωσης Νομός Χαλκιδικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Επιχειρηματικότητα εν καιρώ κρίσης. Μελέτη περίπτωσης Νομός Χαλκιδικής

Κυριόγλου, Κωνσταντίνος

Η πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ προκλήθηκε από μια φούσκα στον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων και αναποτελεσματικούς δημοσιονομικούς κανονισμούς. Ως αποτέλεσμα της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, διαχύθηκε και σε άλλες οικονομίες και προκάλεσε μια παγκόσμια ύφεση. Η Ελλάδα δεν έμεινε εκτός μιας και ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ μειώθηκε, η ανεργία αυξήθηκε και το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε κλπ. Ο ερευνητής ανέλαβε μια μελέτη για να εξετάσει τον αντίκτυπο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Χαλκιδικής. Προκειμένου να απαντηθούν τα ερευνητικά ερωτήματα, τα δεδομένα συλλέχθηκαν από δευτερογενείς πηγές που δείχνουν το αποτέλεσμα σε διαφορετικούς τομείς επιχειρηματικότητας της περιοχής της Χαλκιδικής. Η μελέτη έδειξε ότι στο νομό Χαλκιδικής η οικονομική κρίση είχε επίπτωση στα ποσοστά επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση
Επιχειρηματικότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016-09


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.