Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος

Καλαμαρά, Κονδυλένια

Αυτή η εργασία ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο του παστεριωμένου γάλακτος. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία ιστορική αναδρομή του γάλακτος και την εξέλιξη της γαλακτοκομίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο ορισμός του γάλακτος και τα γενικά στοιχεία του. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται λεπτομερώς στην παστερίωση του γάλακτος, ποιος είναι ο σκοπός της, ποιες μέθοδοι παστεριώσεως χρησιμοποιούνται στο γάλα, ποια είναι η λειτουργία του συγκροτήματος HTST και σε ποια τμήματα χωρίζεται το συγκρότημα της HTST. Στη συνέχεια αναλύονται οι πρόσθετες επεξεργασίες που γίνονται στο παστεριωμένο γάλα, η αποκορύφωση, η ομογενοποίηση και η τυποποίηση του γάλακτος. Επισημαίνεται πως επιδρά η παστερίωση στο γάλα και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Το τέταρτο κεφάλαιο αφορά στον ποιοτικό έλεγχο του παστεριωμένου γάλακτος δηλαδή στην μέτρηση των οργανοληπτικών, χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.