Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)
Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος

Καλαμαρά, Κονδυλένια

Αυτή η εργασία ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο του παστεριωμένου γάλακτος. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία ιστορική αναδρομή του γάλακτος και την εξέλιξη της γαλακτοκομίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο ορισμός του γάλακτος και τα γενικά στοιχεία του. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται λεπτομερώς στην παστερίωση του γάλακτος, ποιος είναι ο σκοπός της, ποιες μέθοδοι παστεριώσεως χρησιμοποιούνται στο γάλα, ποια είναι η λειτουργία του συγκροτήματος HTST και σε ποια τμήματα χωρίζεται το συγκρότημα της HTST. Στη συνέχεια αναλύονται οι πρόσθετες επεξεργασίες που γίνονται στο παστεριωμένο γάλα, η αποκορύφωση, η ομογενοποίηση και η τυποποίηση του γάλακτος. Επισημαίνεται πως επιδρά η παστερίωση στο γάλα και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Το τέταρτο κεφάλαιο αφορά στον ποιοτικό έλεγχο του παστεριωμένου γάλακτος δηλαδή στην μέτρηση των οργανοληπτικών, χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)