Περιεκτικότητα του γάλακτος σε πρωτεΐνες, λίπος και διαπίστωση νοθείας

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2011 (EL)
Περιεκτικότητα του γάλακτος σε πρωτεΐνες, λίπος και διαπίστωση νοθείας

Μαυρίδης, Παναγιώτης

Οι κυριότερες πρωτεΐνες του γάλακτος οι οποίες είναι: καζεΐνες, β-γαλακτοσφαιρίνη και α-γαλακταλβουμίνη οι οποίες αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο από 90% του συνόλου και συνθέτονται στον μαστό. Ο τόπος σύνθεσης των πρωτεϊνών είναι τα ριβοσωμάτια του ενδοπλασματικού δικτυωτού. Με την βοήθεια των αμινοξέων, σ’αυτό το σημείο, που παρουσιάζονται με την κυκλοφορία συνθέτονται νηματοειδή πολυπεπτίδια τα οποία μεταφέρονται στην συσκευή Golgi. Στη συνέχεια εκεί γίνεται η συνένωση τους σε πρωτεϊνικά μόρια τα οποία συμπυκνώνονται σε κοκκία. Τα πρωτεϊνικά αυτά κοκκία αποτελούνται από περισσότερα πρωτεϊνικά μόρια και εξαιτίας τις καζεΐνης χαρακτηρίζονται ως μικκύλια.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.