Περιεκτικότητα του γάλακτος σε πρωτεΐνες, λίπος και διαπίστωση νοθείας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)
Περιεκτικότητα του γάλακτος σε πρωτεΐνες, λίπος και διαπίστωση νοθείας

Μαυρίδης, Παναγιώτης

Οι κυριότερες πρωτεΐνες του γάλακτος οι οποίες είναι: καζεΐνες, β-γαλακτοσφαιρίνη και α-γαλακταλβουμίνη οι οποίες αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο από 90% του συνόλου και συνθέτονται στον μαστό. Ο τόπος σύνθεσης των πρωτεϊνών είναι τα ριβοσωμάτια του ενδοπλασματικού δικτυωτού. Με την βοήθεια των αμινοξέων, σ’αυτό το σημείο, που παρουσιάζονται με την κυκλοφορία συνθέτονται νηματοειδή πολυπεπτίδια τα οποία μεταφέρονται στην συσκευή Golgi. Στη συνέχεια εκεί γίνεται η συνένωση τους σε πρωτεϊνικά μόρια τα οποία συμπυκνώνονται σε κοκκία. Τα πρωτεϊνικά αυτά κοκκία αποτελούνται από περισσότερα πρωτεϊνικά μόρια και εξαιτίας τις καζεΐνης χαρακτηρίζονται ως μικκύλια.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.