Περιεκτικότητα του γάλακτος σε πρωτεΐνες, λίπος και διαπίστωση νοθείας

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2011 (EN)
Περιεκτικότητα του γάλακτος σε πρωτεΐνες, λίπος και διαπίστωση νοθείας

Μαυρίδης, Παναγιώτης

Οι κυριότερες πρωτεΐνες του γάλακτος οι οποίες είναι: καζεΐνες, β-γαλακτοσφαιρίνη και α-γαλακταλβουμίνη οι οποίες αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο από 90% του συνόλου και συνθέτονται στον μαστό. Ο τόπος σύνθεσης των πρωτεϊνών είναι τα ριβοσωμάτια του ενδοπλασματικού δικτυωτού. Με την βοήθεια των αμινοξέων, σ’αυτό το σημείο, που παρουσιάζονται με την κυκλοφορία συνθέτονται νηματοειδή πολυπεπτίδια τα οποία μεταφέρονται στην συσκευή Golgi. Στη συνέχεια εκεί γίνεται η συνένωση τους σε πρωτεϊνικά μόρια τα οποία συμπυκνώνονται σε κοκκία. Τα πρωτεϊνικά αυτά κοκκία αποτελούνται από περισσότερα πρωτεϊνικά μόρια και εξαιτίας τις καζεΐνης χαρακτηρίζονται ως μικκύλια.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)