Ποιοτικός έλεγχος νωπού γάλακτος- Κατασκευή πρότυπης καμπύλης για τη μέτρηση της ΟΜΧ, με τη συσκευή μ-TRAC

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2017 (EN)
Ποιοτικός έλεγχος νωπού γάλακτος- Κατασκευή πρότυπης καμπύλης για τη μέτρηση της ΟΜΧ, με τη συσκευή μ-TRAC

Καραγιάννη, Φωτεινή

Το γάλα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ζωής του. Το γάλα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό, αλλά περιέχονται σε αυτό και διάφοροι υδατάνθρακες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και κάποιο ποσοστό λίπους. Στην παρούσα πτυχιακή έγινε μια προσπάθεια εκτίμησης του πληθυσμού των μικροοργανισμών που μπορούν να αναπτυχθούν στο γάλα με το πέρασμα των ημερών όταν σε αυτό δεν έχει υποστεί κάποια θερμική επεξεργασία. Τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τρία, νωπό αγελαδινό γάλα τριών ημερών, δυο ημερών και γάλα ημέρας. Η καταμέτρηση του συνολικού φορτίου μικροβίων έγινε με τη σύγκριση δυο μεθόδων, της πρότυπης μεθόδου των τρυβλίων και της καταμέτρησης της ΟΜΧ με τη συσκευή μ-TRAC. Στα πλαίσια της εργασίας αυτής έγιναν και έλεγχοι στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του γάλακτος, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αλλοιώσεις σε αυτά με το πέρασμα των ημερών.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)