Ηλεκτρονική μηχανογράφηση σύγχρονης προβατοτροφικής μονάδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Ηλεκτρονική μηχανογράφηση σύγχρονης προβατοτροφικής μονάδας

Μπαχαρίδης, Αλέξανδρος

Στις μέρες μας παρατηρούμε μια συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για μηχανογράφηση και αυτοματοποίηση όλο και περισσότερων διαδικασιών. Έτσι λοιπόν κρίθηκε σκόπιμη η ύπαρξη ενός συστήματος το οποίο θα επιτρέπει τους κτηνοτρόφους να βλέπουν και να διαχειρίζονται όλα τα γαλακτοπαραγωγικά στοιχεία που τους αφορούν. Επιπρόσθετα η έντονη διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους τομείς της ζωής μας, δίνει τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις μονάδες τους. Τη δυνατότητα δηλαδή να γνωρίζουν τα πλήρη γαλακτοπαραγωγικά στοιχεία της μονάδας τους για κάθε γαλακτική περίοδο, κάτι που μέχρι πρότινος απαιτούσε χρόνο και γραφειοκρατία αφού τα στοιχεία αυτά δεν ήταν μηχανογραφημένα και έπρεπε να ζητηθούν από το κέντρο. Μια τέτοια δυνατότητα δόθηκε και στην παρακάτω μονάδα εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα του οποίου κύριος σκοπός του είναι η αρχειοθέτηση με βάση τους αριθμούς ενωτίων των προβάτων της μονάδας αυτής ωστόσο συμβάλλει στη μηχανογράφηση και αυτοματοποίηση πολλών διαδικασιών στη γενετική βελτίωση του προβάτου. Στο σημείο αυτό λοιπόν είναι πρέπον να γίνει αναφορά της αγροτικής μονάδας στην οποία και εφαρμόστηκε το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων
Κτηνοτροφική μονάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.