Παραγωγή και εμπορία ακτινιδίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Παραγωγή και εμπορία ακτινιδίων

Κάργα, Όλγα

Το επιστημονικά όνομα του ακτινιδίου είναι η Actinidia chinensis Planchon και περιλαμβάνει 36 είδη. Μερικά από αυτά είναι τα Actinidia arguta Sieb u. Zucc, και Actinidia colomicta, με καρπούς βρώσιμους και τα αυτοφυή A. arisanensis Hayata, A. eriantha Benth, A. ratifolia Merr. και A. polygama. Το ακτινίδιο προσαρμόζεται σε θερμά και υγρά κλίματα. Οι ιδανικότερες περιοχές για την ανάπτυξη του είναι οι μεσημβρινής έκθεσης καλά ηλιαζόμενες και αρδευόμενες πλαγιές. Τα Ακτινίδια είναι φρούτα με κυλινδρικό σχήμα και μήκος 7,5 - 10 εκατοστά, σκεπασμένα με ανοιχτόχρωμη καφετιά φλούδα. Τα μικρά μαύρα σποράκια του καρπού σχηματίζουν στεφάνι γύρω από την καρδιά του φρούτου. Η γεύση τους είναι λεπτή, δροσιστική και όξινη. Τα Ακτινίδια παλιότερα ήταν γνωστά και ως κινέζικα λαγοκέρασα λόγω του ότι προέρχονται από την κοιλάδα του Γιανγκτσέ. Τώρα καλλιεργούνται στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική ή ακόμη και στην Ιταλία και τη Γαλλία. Ένα ακτινίδιο περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τις ημερήσιες ανάγκες ενός ενηλίκου, καθώς και βιταμίνη E. Έχουν μάλιστα μόνο 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.