Το επάγγελμα του λογιστή την περίοδο της οικονομικής κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Το επάγγελμα του λογιστή την περίοδο της οικονομικής κρίσης

Δαμιανίδης, Αχιλλεύς Γ.

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάδειξη του λογιστικού –φοροτεχνικού επαγγέλματος την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύει η Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια της ύφεσης. Μέσα από όλα αυτά αναδεικνύονται τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της λογιστικής. Η οικονομική κρίση γενικότερα, επέφερε τεράστιες αλλαγές στη χώρα οι περισσότερες με αρνητικές συνέπειες. Υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των Ελλήνων, στους νέους, στην κοινωνική ζωή, στην απασχόληση, στην αγορά εργασίας καθώς και στις επιχειρήσεις. Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το επάγγελμα του λογιστή, καθώς κλήθηκαν να αναλάβουν, με ευθύνη του κράτους, τεράστιο όγκο εργασιών χωρίς να εισπράττουν τα ανάλογα έσοδα. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι ότι οι λογιστές –φοροτεχνικοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν και τις προθεσμίες οι οποίες πολλές φορές έχουν τεράστια πρόστιμα και σε περιπτώσεις λαθών οι λογιστές θα κληθούν να πληρώσουν για λογαριασμό των πελατών τους. Πολύ σημαντικό,είναι και το γεγονός ότι καθημερινά υπάρχουν πολλές αλλαγές στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, στα εργατικά θέματα και οι λογιστές θα πρέπει να διαβάζουν, να επιμορφώνονται και να ενημερώνονται για τις επικείμενες αλλαγές έτσι ώστε να ενημερώνουν με τη σειρά τους όλους τους πελάτες που έχουν είτε είναι φυσικά είτε είναι νομικά πρόσωπα.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογιστική
Οικονομική κρίση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.