Ευρωεκλογές 2014: ανάλυση των debate των υποψηφίων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Ευρωεκλογές 2014: ανάλυση των debate των υποψηφίων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αποστόλου, Βασιλική

Στην παρούσα εργασία εξετάζουμε και αναλύουμε τα debates μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των Ευρωεκλογών του 2014. Ξεκινάμε με την αναφορά στην έννοια της πολιτικής επικοινωνίας, των debates και του πολιτικού λόγου σε αυτά και έπειτα αναφερόμαστε σε μια μικρή ιστορική αναδρομή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον ρόλο τους. Περιγράφουμε, επίσης, την γενικότερη κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, άλλα και κάποια σημαντικά γεγονότα, που ακολούθησαν τις Ευρωεκλογές του 2014, για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα των θεμάτων, στα οποία επικεντρώνονται οι τοποθετήσεις των υποψηφίων στα debates. Έπειτα, αναφερόμαστε στα debates, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με έμφαση στο debate στις Βρυξέλλες, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2014 και στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι.

Thesis
NonPeerReviewed

Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτική και διακυβέρνηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.