Χρήση πολυμεσικής εφαρμογής της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Χρήση πολυμεσικής εφαρμογής της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων

Γκιριτλή, Σαφιέ Μ.

Τα πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών δηλ, κειμένου, γραφικών εικόνας, κινούμενης εικόνας (animation), ήχου και βίντεο, για την αναπαράσταση, παρουσίαση, αποθήκευση, μετάδοση και επεξεργασία πληροφοριών. Τέτοιες εφαρμογές συναντάμε σχεδόν παντού στην σημερινή μας εποχή στα αεροδρόμια τα (kiosks), λιμάνια, σταθμούς τραίνων, σε καταστήματα, σε οργανισμούς, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε μουσεία κ.ά., λειτουργούνε ως εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές, έχουνε την δυνατότητα να ενημερώνουνε και παράλληλα και να διασκεδάζουνε τον χρήστη ή τον θεατή. Με την εργασία προβάλεται η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων με τη χρήση πολυμέσων, γίνεται δηλ. μια ηλεκτρονική ξενάγηση, από την προϊστορία των αγώνων το 776 π.χ στην Ολυμπία, την αρχαιότητα μέχρι την κατάργηση και ύστερα την αναβίωση τους έως και τους σημερινούς σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα σύγχρονα πια εξελιγμένα ολυμπιακά αθλήματα και τέλος ως το 2016 τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τα στάδια για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας πολυμεσικής εφαρμογής ήτανε τα εξής: η Ανάλυση, η Σχεδίαση, η Ανάπτυξη, ο Έλεγχος και η Διανομή της Εφαρμογής. Για την πραγματοποίηση των σταδίων χρησιμοποιηθήκανε και τα εξής προγράμματα: Το Μacromedia Director που ήτανε η βασική μας εφαρμογή για την σύναψη των αντικειμένων για την προβολή, το πρόγραμμα Pixlr Editor για την επεξεργασία των φωτογραφιών και το πρόγραμμα windows Movie Maker για την επεξεργασία και αναπαράσταση των Βίντεο.

Thesis
NonPeerReviewed

Πληροφορική - Τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017-03


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.