Μελέτη και σύγκριση της μικροχλωρίδας βραστών και ζυμούμενων αλλαντικών και των επιπτώσεων της στη ποιότητα των προϊόντων

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)
Μελέτη και σύγκριση της μικροχλωρίδας βραστών και ζυμούμενων αλλαντικών και των επιπτώσεων της στη ποιότητα των προϊόντων

Μπουκουβάλα, Όλγα

Στη παρούσα εργασία γίνεται μελέτη και σύγκριση της μικροχλωρίδας βραστών και ζυμούμενων αλλαντικών. Επεξηγείται δηλαδή ποια ακριβώς μικρόβια περιλαμβάνει η μικροχλωρίδα των αλλαντικών αυτών αλλά και πώς επιδρούν αυτά στη ποιότητα των κρεατοσκευασμάτων. Περιλαμβάνει δύο Μέρη. Το Θεωρητικό Μέρος που αφορά το θεωρητικό κομμάτι της εργασίας, αναφέρεται στην μελέτη των αλλαντικών και αναλύονται οι μικροοργανισμοί που υπάρχουν σε καθένα από αυτά τα προϊόντα, οι ιδιότητές τους, οι θετικές αλλά και αρνητικές επιπτώσεις τους στην ποιότητα των αλλαντικών, οι μέθοδοι συντήρησης και επεξεργασίας και οι διάφορες τροφικές δηλητηριάσεις που προκαλούν. Στο Πειραματικό Μέρος όπου είναι το πειραματικό κομμάτι, περιέχονται αποτελέσματα από εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στα πλαίσια της εκπόνησης της εργασίας αυτής. Αναφέρεται στη σύγκριση της μικροχλωρίδας των βραστών και ζυμούμενων αλλαντικών αλλά και στο ‘γιατί’ υπάρχουν οι διαφορές αυτές.Με την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών στο τέλος της έρευνας αυτής, θα έχει γίνει κατανοητή η συμπεριφορά των μικροβίων που βρίσκονται στις δύο κατηγορίες-προϊόντων αλλά και οι διαφορές που υπάρχουν λόγω των διαφορετικών επεξεργασιών που υπόκεινται τα αλλαντικά αυτά κατά τη παραγωγική τους διαδικασία.

Thesis
NonPeerReviewed

Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)