Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Ο χρυσός στην Ελλάδα

Ανδρονικίδης, Σέργιος - Φώτιος Β.

Στόχος της διπλωματικής μου εργασίας είναι η ανάδειξη του υπάρχοντος χρυσού στην Ελλάδα, ο εμπλουτισμός των γνώσεων και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον χρυσό, καθώς και η διάψευση των μύθων σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση εκμετάλλευσης χρυσού στην Ελλάδα. Το κυρίως θέμα της εργασίας περιλαμβάνει την μελέτη αρχαίων κοιτασμάτων της Ελλάδας (εξόρυξη, επεξεργασία και χρήσεις του χρυσού), καθώς και την μελέτη των σημερινών ορυχείων και κοιτασμάτων χρυσού στην Ελλάδα (γεωλογία κοιτασμάτων, διαστασιολόγηση κοιτασμάτων, περιβαλλοντικές διατάξεις και οικονομική σημασία). Τα συμπεράσματα της μελέτης επικεντρώνονται στη σύνοψη της πορείας εκμετάλλευσης του χρυσού στην Ελλάδα και στην αξιολόγησή της.

Thesis
NonPeerReviewed

Χρυσός - Μεταλλεία και ορυκτοί πόροι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.