Ποιότητα και ποιοτικός έλεγχος ερυθρών οινών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)
Ποιότητα και ποιοτικός έλεγχος ερυθρών οινών

Ντάλη, Κυράνα

Σήμερα, καλλιέργειες αμπελιών πολλών και διαφορετικών ποικιλιών συναντώνται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και υπάρχει μεγάλη διασπορά της παραγωγής του οίνου. Στο πρώτο κεφαλαίο της παρούσα εργασίας, αναφέρονται πληροφοριακά και στατιστικά στοιχεία σχετικά με την παραγωγή και την υφισταμένη κατάσταση του οίνου στη χώρα μας. Στη συνέχεια γίνεται μια αναφορά στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την παραγωγή και την αγορά του οίνου στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται η προετοιμασία του τρύγου, η συγκομιδή και τα στάδια της διαδιακασίας οινοποίησης. Επίσης, περιγράφονται οι ιδιαιτερότητες που εμφανίζει η παραγωγή των ερυθρών οίνων, οι διαφορές μεταξύ βιομηχανικής και χωρικής επεξεργασίας. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια πιο αναλυτική εξέταση των στοιχείων που επηρεάζουν την ποιότητα του οίνου. Στο τέταρτο κεφάλιο γίνεται μια παράθεση μελετών σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει στον άνθρωπο η κατανάλωση του ερυθρού οίνου. Η εργασία ολοκληρώνεται με την εξαγωγή των συμπερασμάτων που προκύπτουν αναφορικά με την ποιότητα των Ελληνικών ερυθρών οίνων και την ανταγωνιστικότητά τους στις διεθνείς αγορές

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.