Σχεδιασμός εμπνευσμένος από την φύση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Σχεδιασμός εμπνευσμένος από την φύση

Μπανής, Νικόλαος Δ.

Η εργασία έχει ως κύριο θέμα ένα κομμάτι του βιομιμητισμού και πιο συγκεκριμένα την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων προϊόντων τα οποία μιμούνται είτε φυσικές λειτουργίες και μηχανισμούς είτε οπτικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, γίνεται μια επεξήγηση του όρου, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται η επιρροή του στην ανθρώπινη ιστορία. Επίσης, παρουσιάζονται δυο παραδείγματα όπου ο βιομιμητισμός χρησιμοποιήθηκε στην ανάπτυξη και στον σχεδιασμό δυο πολύ γνωστών προϊόντων και υπηρεσιών. Παρουσιάζονται, ακόμη, μερικά προϊόντα τα οποία σχεδιάστηκαν με κύρια έμπνευση την φύση αλλά και ολόκληρη η διαδικασία σχεδιασμού, από την ιδέα στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη σε λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης. Τέλος, παρουσιάζονται ρεαλιστικές απεικονίσεις του προϊόντος σχεδιασμένο σε λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης γραφικών στοιχείων (Maya).

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2016


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.