Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων και αντιοξειδωτικής δράσης δειγμάτων κακάο

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2017 (EL)
Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων και αντιοξειδωτικής δράσης δειγμάτων κακάο

Τσινασλανίδου, Δήμητρα

Ως αντιοξειδωτικά χαρακτηρίζονται οι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να παρεμποδίζουν τις αντιδράσεις που οφείλονται στην παρουσία ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας έτσι από τις βλαβερές συνέπειές τους. Στην τάξη των φυσικών αντιοξειδωτικών ανήκουν οι φαινολικές ενώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σκόνη κακάο (Theobroma cocoa L.), προϊόν που καταναλώνεται σε πολλές χώρες αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη δέκα διαφορετικών δειγμάτων σκόνης κακάο που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ως προς την αντιοξειδωτική τους δράση με τις μεθόδους DPPH και ABTS καθώς και των ολικών φαινολικών, με τη μέθοδο FOLIN-CIOCALTEU.

Thesis
NonPeerReviewed

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.