Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων και αντιοξειδωτικής δράσης δειγμάτων κακάο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)
Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων και αντιοξειδωτικής δράσης δειγμάτων κακάο

Τσινασλανίδου, Δήμητρα

Ως αντιοξειδωτικά χαρακτηρίζονται οι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να παρεμποδίζουν τις αντιδράσεις που οφείλονται στην παρουσία ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας έτσι από τις βλαβερές συνέπειές τους. Στην τάξη των φυσικών αντιοξειδωτικών ανήκουν οι φαινολικές ενώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σκόνη κακάο (Theobroma cocoa L.), προϊόν που καταναλώνεται σε πολλές χώρες αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη δέκα διαφορετικών δειγμάτων σκόνης κακάο που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ως προς την αντιοξειδωτική τους δράση με τις μεθόδους DPPH και ABTS καθώς και των ολικών φαινολικών, με τη μέθοδο FOLIN-CIOCALTEU.

Thesis
NonPeerReviewed

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.