Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων και αντιοξειδωτικής δράσης δειγμάτων κακάο

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2017 (EN)
Προσδιορισμός φαινολικών ενώσεων και αντιοξειδωτικής δράσης δειγμάτων κακάο

Τσινασλανίδου, Δήμητρα

Ως αντιοξειδωτικά χαρακτηρίζονται οι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να παρεμποδίζουν τις αντιδράσεις που οφείλονται στην παρουσία ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας έτσι από τις βλαβερές συνέπειές τους. Στην τάξη των φυσικών αντιοξειδωτικών ανήκουν οι φαινολικές ενώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σκόνη κακάο (Theobroma cocoa L.), προϊόν που καταναλώνεται σε πολλές χώρες αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη δέκα διαφορετικών δειγμάτων σκόνης κακάο που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ως προς την αντιοξειδωτική τους δράση με τις μεθόδους DPPH και ABTS καθώς και των ολικών φαινολικών, με τη μέθοδο FOLIN-CIOCALTEU.

Thesis
NonPeerReviewed

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)