Η επιχειρηματικότητα στην εποχή της οικονομικής κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Η επιχειρηματικότητα στην εποχή της οικονομικής κρίσης

Απατσίδης, Γεώργιος
Γιαννακίδης, Γεώργιος

Η Επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να προσδιοριστεί με μόνο έναν ορισμό/έννοια. Επιχειρηματικότητα είναι η δραστηριότητα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, εισαγωγής νέων προϊόντων και τεχνολογικών νεοτερισμών και γενικώς η ανάληψη των κινδύνων που συνεπάγεται η αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών προς όφελος τόσο του ατόμου που επιχειρεί όσο και του κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντός του. Τα είδη τις Επιχειρηματικότητας είναι πολλά: Επιχειρηματικότητα Ευκαιρίας/Ανάγκης, Αρχικών Σταδίων, Υψηλών Δυνατοτήτων, Ενδοεταιρική, Αμιγής, Μικτή, Τεχνολογική, Γεωγραφική, Κοινωνική, Κοινωνιολογική. Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων όσον αφορά τα ποσοστά ανθρώπων (από 18-64 ετών) στη φάση εκκίνησης επιχειρηματικού εγχειρήματος (προέρχεται από τον βασικό δείκτη μέτρησης του GEM ο οποίος είναι το επίπεδο της επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων ΤΕΑ). Οι καθιερωμένοι Επιχειρηματίες (Καθιερωμένη Επιχειρηματικότητα) παραμένουν σε σχετικά σταθερό ποσοστό καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης, εμφανίζονται όμως πιο απαισιόδοξοι για την ίδρυση μιας επιχείρησης την περίοδο αυτή. Παρόλο που τα στατιστικά δείχνουν πώς υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα την περίοδο της Οικονομικής Κρίσης και πως υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες οι απλοί πολίτες και οι νέοι ωθούνται στην επιχειρηματικότητα περισσότερο από ανάγκη παρά ευκαιρία. Τα προγράμματα που υπάρχουν για να χρηματοδοτήσουν νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα είναι σχεδόν απίθανο να εγκρίνουν λόγω γραφειοκρατίας έτσι η μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας και το οικογενειακό του περιβάλλον. Το ρίσκο για ένα τέτοιο εγχείρημα σε αυτήν την περίοδο είναι πολύ μεγάλο. Οι πράσινες επιχειρήσεις είναι μεν προοδευτικές αλλά το κόστος τους είναι πολύ υψηλό για έναν επιχειρηματία που αποζητά κέρδος με το λιγότερο δυνατόν έξοδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση
Επιχειρηματικότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.