Η ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Η ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα

Χαιρετάκης, Κάρολος

Ο κλάδος της ζυθοποιίας στο εμπόριο είναι σημαντικός και έχει μεγάλη απήχηση παγκοσμίως . Εστιάζοντας στο παράρτημα του κλάδου αυτού που είναι η μικρό – ζυθοποιία παρατηρούμε μια αξιοσημείωτη προσπάθεια αύξησης των μεριδίων αγοράς των μικρό – ζυθοποιείων στην Ελληνική αγορά. Με αυτήν την προσπάθεια ενισχύουν την Ελληνική οικονομία καθώς τα προϊόντα τους τοποθετούνται στις διεθνείς αγορές . Ο σκοπός της εργασίας είναι η συλλογή πληροφοριών για τον τομέα της ζυθοποιίας και συγκεκριμένα της μικρό – ζυθοποιίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κατάσταση της αγοράς όσον αφορά στις ζυθοποιίες και αναλύεται η θέση των μικρό – ζυθοποιείων στο Ελληνικό εμπόριο. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην εργασία συγκεντρώθηκαν από πηγές διαδικτυακές και βιβλιογραφικές. Με αφετηρία τα εισαγωγικά της ζυθοποιίας δηλαδή την παρασκευή της μπύρας και την ιστορική αναδρομή, η εργασία παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κλάδου . Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι μεγάλες ζυθοποιοίες καθώς και τα χαρακτηριστικά της εμπορικής εμβέλειας για την εγχώρια αγορά αλλά και παγκοσμίως. Στο τρίτο και κύριο κεφάλαιο δίνονται πληροφορίες για αρκετές μικρό – ζυθοποιίες στην Ελλάδα καθώς και για την θέση τους στην αγορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τέλος γίνεται αναφορά σε κάποια συμπεράσματα και στις δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης του κλάδου .

Thesis
NonPeerReviewed

Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.