Επιχειρηματικότητα και καινοτομία: ενίσχυση νεανικής επιχειρηματικότητας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Επιχειρηματικότητα και καινοτομία: ενίσχυση νεανικής επιχειρηματικότητας

Τζιτζένη, Δήμητρα

Στην σημερινή εποχή , είναι γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς σαν ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση. Η ύπαρξη των επιχειρήσεων είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για την οικονομία μίας χώρας. Ο επιχειρηματίας είναι το άτομο μέσω του οποίου βρίσκει την έκφραση της η επιχειρηματικότητα. Η ικανότητα του επιχειρηματία να αναγνωρίζει την επιχειρηματική ευκαιρία και να δραστηριοποιείται πάνω σε αυτή ωθεί στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Η καινοτομία, η σύλληψη της νέας ιδέας , η αξιολόγηση και η υλοποίηση της αποτελεί σημαντικό στοιχείο της επιχειρηματικότητας. Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, η ικανότητα των νέων επιχειρήσεων να εισάγουν νέα καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες αποτελεί το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Την σημερινή εποχή , η ανεργία ωθεί τους νέους να ιδρύσουν την δική τους νέα καινοτομική επιχείρηση έχοντας ως στόχο το κέρδος και την ανεξαρτησία τους. Οι νέοι κατά την εκκίνηση και την ίδρυση της επιχείρησης τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης κεφαλαίων είναι δύσκολη εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας και της εμπιστοσύνης προς τους νέους. Για την στήριξη των νέων επιχειρηματιών και για την εξασφάλιση πόρων έχουν δημιουργηθεί επιχειρησιακά προγράμματα , τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύουν στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρηματικότητα
Καινοτομία (επιχείρηση)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.