Η μεταναστευτική πολιτική και οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Η μεταναστευτική πολιτική και οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις

Πρένγκα, Ελβίσα

Η μετανάστευση είναι μια έννοια σύνθετη. Η εμφάνιση της έγινε από παλιά, σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας διάφορα είδη μετανάστευσης ανάλογα με την αιτία που οδηγούσε τους ανθρώπους να αφήσουν την πατρίδα τους και να ψάχνουν να εγκατασταθούν σε κάποια άλλη. Ο κύριος λόγος στην πλειοψηφία των μεταναστών ήταν η οικονομική βελτίωση και οι καλύτεροι τρόποι διαβίωσης των μεταναστών και των οικογενειών τους. Η μετανάστευση υπήρχε και θα υπάρχει πάντα. Κάθε μετακίνηση ανθρώπων από χώρα σε χώρα δημιουργεί προβλήματα. Οι χώρες υποδοχής, δεν καταφέρνουν πάντα με επιτυχία να κάνουν τους πολίτες τους να αντιμετωπίζουν και να δέχονται τους μετανάστες με ισότητα. Σε αυτό συμβάλει και η παράνομη μετανάστευση η οποία καθιστά καχύποπτους τους ντόπιους προς τους μετανάστες με αποτέλεσμα να τους συμπεριφέρονται με επιφυλακτικότητα και πολλές φορές με πολύ άσχημο τρόπο. Η μεταναστευτική πολιτική προσπαθεί να δώσει λύσεις ώστε να γίνεται η προσαρμογή των μεταναστών με τον ομαλότερο τρόπο ώστε να αποφεύγονται από τη μια οι ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες και από την άλλη οι ίδιοι οι μετανάστες να μη νιώθουν μειονεκτικά και περιθωριοποιημένα.

Thesis
NonPeerReviewed

Μετανάστες και μετανάστευση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2015


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.