Η πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα την περίοδο 1980 - 2015: μια οικονομετρική ανάλυση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Η πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα την περίοδο 1980 - 2015: μια οικονομετρική ανάλυση

Χατζησάββα, Αικατερίνη Δ.

Η παρούσα εργασία μελετά την τουριστική ζήτηση εκφρασμένη σε τουριστικές αφίξεις σε σχέση με το ΑΕΠ και το δείκτη τιμών καταναλωτή για την περίοδο 1980 - 2015. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ και το ΔΤΚ αντλήθηκαν από τα δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας ενώ αυτά των τουριστικών αφίξεων από την ΕΟΤ. Ο τουρισμός ενώ γενικά υποκινεί θετικά την οικονομική ανάπτυξη που αντανακλάται στο ΑΕΠ, στην περίπτωση της Ελλάδας παρουσιάζει αρνητική σχέση για το χρονικό διάστημα που μελετάμε πιθανόν λόγω της γενικότερης αρνητικής τροχιάς της Ελληνικής οικονομίας. Όσον αφορά το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, το τουριστικό καλάθι με τις δικές του ιδιομορφίες φαίνεται να επηρεάζει θετικά την προσέλευση των τουριστών στη χώρα μας. Τέλος, οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία βρίσκονται σε συνεχή άνοδο, όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε κάμψη ανά περιόδους.

Thesis
NonPeerReviewed

Τουριστική ανάπτυξη
Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Τουρισμός - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2017


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.