Ποιότητα παραγόμενης φέτας στη βιομηχανία γάλακτος της Ε.Α.Σ. Καστοριάς και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2009 (EN)
Ποιότητα παραγόμενης φέτας στη βιομηχανία γάλακτος της Ε.Α.Σ. Καστοριάς και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος

Πρέμπτη, Χριστίνα

Την ονομασία «Φέτα» μπορούν να φέρουν μόνο τυριά που παρασκευάζονται από πρόβειο, ή αιγοπρόβειο γάλα, στραγγίζουν χωρίς πίεση, αλατίζονται ξηρά επιφανειακά και ωριμάζουν για 2 τουλάχιστον μήνες. Η αναλογία του πρόβειου με το γίδινο πρέπει να είναι συγκεκριμένη, δηλαδή δεν πρέπει να υπερβαίνει το γίδινο το 30% και η ελάχιστη περιεκτικότητα σε πρόβειο να είναι 70%. Με βάση τον Κανονισμό 2081/92 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε ότι η ονομασία της Φέτας μπορεί να χαρακτηρίζεται ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Η Φέτα ανήκει στην κατηγορία μαλακά τυριά σύμφωνα με τη νομοθεσία όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τεύχος 2 (Αριθμός φύλλου 892) Αθήνα 13.12.1988. Μαλακά τυριά χαρακτηρίζονται τα τυριά των οποίων η υγρασία δεν υπερβαίνει το 58%.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)