Οργάνωση και λειτουργία σηροτροφικής μονάδας στο Σουφλί

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Οργάνωση και λειτουργία σηροτροφικής μονάδας στο Σουφλί

Απτή, Εμράχ

Η σηροτροφία δεν ήταν από παράδοση η κηρία απασχόληση των κατοίκων του Σουφλίου, όπως ήταν σε άλλες περιοχές της Θράκης. Η ανάπτυξη έγινε τις τελευταίες του 19 αιώνα. Αυτό επετεύχθη από την εταιρεία Διαχείρισης του Οθωμανικού Χρέους. Οπότε το Σουφλί, τοποθετήθηκε σ’ ένα σύστημα καταμερισμού εργασίας, που είχε κέντρο τη Λυών και κατόπιν το Μιλάνο, με σηροτροφικές περιφέρειες τις περιοχές της Μεσογείου, όπως η οθωμανική αυτοκρατορία και το Ελληνικό κράτος. Τα πάντα ήταν εξαρτημένα από τα κέντρα του μεταξιού, από όπου καθορίζονταν βάσει των αναγκών. Όταν το Σουφλί εντάθηκε στην Ελλάδα, τότε αρχίζει και η διεθνής παρακμή του μεταξιού και όχι μόνον δεν άλλαξαν οι όροι ανάπτυξης, αλλά επιδεινώθηκαν. Το κέντρο πλέον από Λυών και Μιλάνο μεταφέρεται στην Αθήνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το Σουφλί από περιφέρεια της Ευρώπης να γίνει περιφέρεια της Ελλάδας και αρχίζει η οικονομική παρακμή.

Thesis
NonPeerReviewed

Σηροτροφία
Κτηνοτροφική μονάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.