Αμπελοοινική δραστηριότητα στο Νομό Φλώρινας: Κτήμα Άλφα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Αμπελοοινική δραστηριότητα στο Νομό Φλώρινας: Κτήμα Άλφα

Στεφανίδης, Θεοφάνης

Τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά της αμπελοκαλλιέργειας και του οίνου έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αλλαγές με σημαντικότερη από αυτές την μεγάλη αύξηση των παραγωγικών αμπελώνων. Ο αμπελοοινικός τομέας αποτελεί έναν τομέα με μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα. Η περιοχή που μας ενδιαφέρει είναι ο Νομός Φλώρινας, η περιοχή Αμύνταιο και συγκεκριμένα η οινοπαραγωγική επιχείρηση Κτήμα Άλφα. Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ, βρίσκεται σε αυτή την περιοχή. Στόχοι του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΦΑ αποτελούν η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση του ιδιόκτητου ενιαίου αμπελώνα, με υψηλές προδιαγραφές στην εγκατάσταση και τη διαχείρισή του, και η παραγωγή οίνων Ονομασίας Προελεύσεως Αμυνταίου Ανωτέρας Ποιότητας, ήρεμων και αφρώδων, αλλά και Τοπικών Οίνων λευκών και ερυθρών και στο σύγχρονο Οινοποιείο, που αρέσκεται στην καρδιά του αμπελώνα και πληροί τις προϋποθέσεις για τη διαφύλαξη του υψηλού ποιοτικού δυναμικού.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.