Η παλαίωση των οίνων

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2009 (EN)
Η παλαίωση των οίνων

Τουλγαρίδου, Βασιλική

Το κρασί, βάσει του νομοθετικού ορισμού του, παράγεται αποκλειστικά από την αλκοολική ζύμωση των σταφυλιών. Η περιγραφή λοιπόν της παραγωγής του κρασιού, πρέπει να ξεκινήσει από την περιγραφή του σταφυλιού, του καρπού του αμπελιού. Στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσεται η διαδικασία παραγωγής κρασιού, τόσο την λευκή, όσο και η ερυθρή οινοποίηση, από την συγκομιδή μέχρι την παλαίωση. Είναι γενικά αποδεκτό ότι το κρασί γίνεται καλύτερο και βελτιώνει το χαρακτήρα του όσο παλαιώνει. Βέβαια, όλα τα είδη κρασιού δεν έχουν την ίδια διάρκεια ζωής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, κάθε τύπος κρασιού να είναι απολαύσιμος σε διαφορετική ηλικία καθώς εξελίσσεται δυναμικά μέσα στον χρόνο μέσα από διαφορετικές συνεχείς και πολύπλοκες χημικές διαδικασίες.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)