Μελέτη των φυσικοχημικών και μικροβιολογικών μεταβολών κατά την ωρίμανση της φέτας, γραβιέρας, και κεφαλοτυριού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μελέτη των φυσικοχημικών και μικροβιολογικών μεταβολών κατά την ωρίμανση της φέτας, γραβιέρας, και κεφαλοτυριού

Φιλιππούσης, Ανδρέας

Για τον προσδιορισμό των στοιχείων των τυριών έχουν γίνει πολλές μελέτες και επιστημονικές έρευνες. Οι κυριότερες αυτών εξετάζονται και παρακάτω και κυρίως την φυσική και χημική σύσταση των τυριών. Με την βοήθεια της επιστήμης οι αναλύσεις των τυριών σε βιομηχανικό επίπεδο έχουν απλοποιηθεί πολύ και έτσι κερδίζεται χρόνος αλλά υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια στα αποτελέσματα. Έτσι μετά τις κλασσικές μεθόδους θα παρουσιαστούν και οι αναλύσεις με την βοήθεια της foodscan όπου μετρούν χημική σύσταση των τυριών. Έτσι με την ανάλυση αυτών των αποτελεσμάτων θα υπάρχει μια σαφή εικόνα για τις μεταβολές των στοιχείων όλων των τυριών (σκληρών και μαλακών) που χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα αλλά και ένα μέσο όρο των αποτελεσμάτων κατά την διάρκεια της παραγωγής ψυγείου και πώλησης ώστε να γίνει η απαραίτητη σύγκριση των τιμών.

Thesis
NonPeerReviewed

Τυροκομία
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.