δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Χωρικές Δομές Δεδομένων

ΤΡΥΦΩΝΑ, ΝΕΚΤΑΡΙΑ (ΜΕΛΟΣ Σ.Ε.Π., ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

ΣΚΟΔΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)
ΠΙΕΡΡΑΚΕΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ (ΜΕΛΟΣ Σ.Ε.Π., ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΕΥΕΜ)
ΒΕΣΚΟΥΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)

Στο παρόν υλικό υπερκειμένου μελετάμε βασικές έννοιες στην περιοχή των χωρικών δομών δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, θα δούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εφαρμογών αυτών που απαιτούν ειδικές δομές δεδομένων, με κεντρικό σημείο αναφορά τις χωρικές ερωτήσεις. Μελετώνται οι δομές grid files και R-trees, και δείχνεται ο τρόπος αναζήτησης, εισαγωγής, και διαγραφής δεδομένων σε αυτές τις δομές.
Θα κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες των χωροχρονικών εφαρμογών ως προς τις χωρικές δομές δεδομένων. Θα γνωρίσει τις δομές grid files, R-trees και θα δει μεθόδους αναζήτησης, εισαγωγής και διαγραφής δεδομένων σε αυτές. Οι γεωγραφικές εφαρμογές αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα νέων εφαρμογών με ιδιαίτερες απαιτήσεις στο φυσικό επίπεδο σχεδίασης και ειδικότερα στις δομές δεδομένων.

Hypertext

χωρικές εφαρμογές, δομές δεδομένων, πλέγμα αρχείων, R-δέντρα, ελάχιστο ορθογώνιο, spatial applications, data structures, grid files, R-trees, Μinimum Bounding Rectangle (ΜΒR)


Ελληνική γλώσσα

2008
2013-12-13T11:28:20Z
2009-02-27T09:55:20Z


Περίπου 2 ώρες. (20 Σελίδες + 18 Εικόνες)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.