δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚληρονομικές παθήσεις

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΔΩ (ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΜΕΛΟΣ Σ.Ε.Π. ΤΟΥ ΕΑΠ ΣΤΗΝ ΦΥΕ31)

ΣΙΔΕΡΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ)
ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ , ΣΠΥΡΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

ο φοιτητής θα αποκομίσει κατανόηση της μοριακής βάσης των κληρονομικών παθήσεων. Βοηθά στην κατανόηση των μοριακών μηχανισμών της αιτιοπαθολογίας των κληρονομικών παθήσεων, αναλύει περαιτέρω τις κατηγορίες των παθήσεων αυτών με συγκεκριμένα παραδείγματα. Εισάγει το φοιτητή στις τεχνολογίες γονιδιακής θεραπείας και βλαστικών κυττάρων και τις πιθανές εφαρμογές τους σε θεραπευτικές προσεγγίσεις αντιμετώπισης των νόσων αυτών.
Ανάλυση των μηχανισμών μοριακής αιτιοπαθολογίας και κατάταξη κληρονομικών παθήσεων. Αναφορά στις θεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω τεχνολογιών γονιδιακής θεραπείας και βλαστικών κυττάρων.

Hypertext

γονιδίωμα, γονίδιο, μεταλλάξεις, τύποι κληρονομικότητας, ασθένειες, κυστική ίνωση, πολυπαραγοντικές κληρονομικές ασθένειες, γονιδιακή θεραπεία, βλαστικά κύτταρα, genome, gene, mutations, inheritance patterns, inherited diseases, cystic fibrosis, multi-factorial genetic disorders, gene therapy, stem cells


Ελληνική γλώσσα

2008
2009-03-03T12:24:24Z
2013-12-13T13:21:36Z


Λόγω των επιπρόσθετων πληροφοριών που περιέχει ο προτεινόμενος χρόνος μελέτης ΕΔΥ είναι 6 ώρες. (20 Σελίδες + 19 Εικόνες)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.