Developing 5th grade learners' reading skills and intercultural awareness by using authentic material

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Developing 5th grade learners' reading skills and intercultural awareness by using authentic material

ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΝΗ

Περίληψη:Το θεωρητικό πλαίσιο της εργασίας παρουσιάζει σύγχρονες θεωρίες για τη διδασκαλία των ικανοτήτων ανάγνωσης. Δίνεται έμφαση στη σημασία της χρήσης αυθεντικού υλικού και ερευνάται το θέμα της αυθεντικότητας. Επιπλέον, εστιάζεται η στενή σχέση γλώσσας και πολιτισμού και επιχειρείται η δημιουργία ενός πλαισίου για την ενσωμάτωση της διαπολιτισμικής ενσυναίσθησης στην διδασκαλία των ικανοτήτων ανάγνωσης. Το πρακτικό μέρος της εργασίας στοχεύει στην εφαρμογή των θεωριών που αναλύονται στο θεωρητικό μέρος. Ένα μικρής κλίμακας project αναπτύσσεται για μαθητές Πέμπτης Δημοτικού, το οποίο αποτελείται από πέντε μαθήματα. Τα μαθήματα έχουν δύο γενικούς στόχους: την ανάπτυξη των ικανοτήτων ανάγνωσης και της διαπολιτισμικής ενσυναίσθησης. Το project αξιολογείται βάσει ενός ερωτηματολογίου που συμπληρώνεται από τους μαθητές στο τέλος του project και γραπτών παρατηρήσεων που γίνονται από την καθηγήτρια στο τέλος κάθε μαθήματος. Δίνονται, επίσης, προτάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των ικανοτήτων ανάγνωσης και της διαπολιτισμικής ενσυναίσθησης.

Διπλωματική εργασία


Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

2007
2013-12-16T09:52:13Z


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.