The development and evaluation of a plecement language test for first-graders of secondary school

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

The development and evaluation of a plecement language test for first-graders of secondary school

ΣΑΒΒΑ ΙΟΥΛΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗΗ παρούσα εργασία αφορά στην ανάπτυξη και αξιολόγηση ενός κατατακτήριου τεστ και της συνοδευτικής βαθμολογικής κλίμακας, που καλύπτει τις γλωσσικές ικανότητες, και θα δοθεί στους πρωτοετείς μαθητές των Γυμνασίων για να καθοριστεί το αρχικό ή προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο. Το εναρκτήριο σημείο για την δημιουργία του τεστ θα είναι η συλλογή των γλωσσικών αναγκών, τρόπων μάθησης και προτιμήσεων των μαθητών, μέσω ενός ερωτηματολογίου που θα διανεμηθεί στους πρωτοετείς μαθητές των Γυμνασίων. Επιπλέον, πληροφορίες που αφορούν στις ανάγκες και προτιμήσεις των καθηγητών Αγγλικής για τα προγράμματα διδασκαλίας θα συλλεγούν μέσω ενός άλλου ερωτηματολογίου που θα διανεμηθεί σε καθηγητές Αγγλικής σε σχολεία στην Ελλάδα. Οι ιδιότητες του συγκεκριμένου κατατακτήριου τεστ θα εκτιμηθούν σύμφωνα με την επικοινωνιακή μέθοδο αξιολόγησης της Γλώσσας. Αυτή η μελέτη θα αποδείξει ότι ο διαχωρισμός των μαθητών της Αγγλικής στα Γυμνάσια σε δύο (2) επίπεδα μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός αξιόπιστου κατατακτήριου τεστ.

Διπλωματική εργασία


Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

2007
2013-12-16T10:00:32Z


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.