The enhancement of young learners' pronunciation skills in the 5th grade of the greek public primary school

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

The enhancement of young learners' pronunciation skills in the 5th grade of the greek public primary school

ΚΑΡΑΤΖΟΥΝΗ Ε.

ΠερίληψηΑυτή η μεταπτυχιακή εργασία εστιάζει στη βελτίωση της προφοράς των Ελλήνων μαθητών της 5ης τάξης του δημόσιου δημοτικού σχολείου στην Αγγλική γλώσσα, δίνοντας έμφαση σε δύο σημεία, πρώτον στις αδυναμίες τους και δεύτερον στους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτές να ξεπεραστούν. Χωρίζεται σε δύο μέρη: θεωρητικό και πρακτικό. Στο θεωρητικό, παρουσιάζεται μια επισκόπηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας, που αφορά στα χαρακτηριστικά του προφορικού λόγου τόσο της μητρικής όσο και της ξένης γλώσσας, καθώς και στην επεξεργασία τους. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η σπουδαιότητα της σωστής προφοράς, και τέλος, δίνεται βαρύτητα στη δυνατότητα βελτίωσής της. Απώτερος σκοπός αυτής της βελτίωσης στην προφορά των μαθητών, η οποία γίνεται μέσω της χρήσης δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, που επιτρέπουν στους μαθητές να τη συνειδητοποιήσουν, είναι να εξασφαλιστεί επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα,. Το πρακτικό μέρος επικεντρώνεται σε μια τάξη 5 Ελληνίδων, ηλικίας 10 ετών, που φοιτούν στην 5η τάξη του δημόσιου δημοτικού σχολείου Π. Μυλότοπου. Ανάμεσα στα άλλα, γίνεται αναφορά στο προφίλ της τάξης, στις συνθήκες διδασκαλίας και στο σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται καινοτόμες δραστηριότητες και παιχνίδια προφοράς που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα σπουδών τους, καθώς και δραστηριότητες που βοηθούν στην κατανόηση των χαρακτηριστικών της προφοράς. Τέλος, τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων που προκύπτουν αναλύονται και αξιολογούνται, επιτρέποντας στον αναγνώστη να αντιληφθεί το κατά πόσο το παραπάνω υλικό μπορεί να βελτιώσει την προφορά των Ελλήνων χρηστών της Αγγλικής γλώσσας.

Διπλωματική εργασία


Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

2007
2013-12-16T10:00:38Z


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.