EFL initial teacher training in greek peripheral educational centres : present and future

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

EFL initial teacher training in greek peripheral educational centres : present and future

ΕΙΡΗΝΗ Χ. ΝΤΟΥΛΑ

ABSTRACT (Greek version)ΠΕΡΙΛΗΨΗΗ αποτίμηση της έκτασης σωστής λειτουργίας των ελληνικών Περιφερειακών Εκπαιδευτικών Κέντρων (Π.Ε.Κ.) σε σχέση με την αρχική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι ο σκοπός της παρούσας μελέτης.Η διερεύνηση του περιβάλλοντος με τη βοήθεια έρευνας και μελέτης περίπτωσης εστιάζεται στην πραγματικότητα των Π.Ε.Κ. και δείχνει ορισμένες αναδιαρθρώσεις στους επιμέρους στόχους του αναλυτικού προγράμματος. Η ιστορική αναδρομή των Π.Ε.Κ. στο πρώτο Κεφάλαιο, οι αρχές επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του δευτέρου Κεφαλαίου και η υπάρχουσα λειτουργία του αναλυτικού προγράμματος αρχικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του τρίτου Κεφαλαίου παρέχουν μια απεικόνιση της ισχύουσας πραγματικότητας. Μέσω των αναλύσεων των ερωτηματολογίων, οι επιμορφωτές και οι επιμορφούμενοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους και αναδεικνύεται η ανάγκη να αναθεωρηθεί η επιμέρους στοχοθεσία του αναλυτικού προγράμματος.Με την εξέταση της λειτουργίας των Π.Ε.Κ. αναδεικνύονται τα βασικά ζητήματα επιμόρφωσης στον ελληνικό χώρο. Η αναθεώρηση των επιμέρους στόχων του αναλυτικού προγράμματος προκύπτει από την αναγνώριση ότι μια συνεχής αποτίμηση των αναγκών του χώρου είναι ένας εποικοδομητικός τρόπος για τον παραμερισμό της θεσμικής αδράνειας. Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μπορούν να συνθέσουν τα δεδομένα του περιβάλλοντος μέσα από την ταυτόχρονη λειτουργία τους.

Διπλωματική εργασία


Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

2007
2013-12-16T10:03:49Z


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.