Action research as a tool for teacher development [Cd-rom] : an application in three phases: [Διπλωματική διατριβή]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Action research as a tool for teacher development [Cd-rom] : an application in three phases: [Διπλωματική διατριβή]

MARIA STIAKAKI

Αυτή η διπλωματική αναπτύσσει την ανάγκη του δασκάλου για εξέλιξη μέσα απότην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι μέσω της κριτικής σκέψης οδάσκαλος οδηγείται σε μία πληρέστερη κατανόηση της πρακτικής της διδασκαλίαςτου, και μπαίνει σε μία μετασχηματίζουσα διαδικασία, η οποία μπορεί να οδηγήσεισε επαγγελματική εξέλιξη. Η έρευνα μέσα στην τάξη θεωρείται ως ένα εργαλείο γιαεξέλιξη, μέσω της μελέτης και της κριτικής σκέψης πάνω στο έργο του δασκάλου.Σε αυτήν την διπλωματική, περιγράφεται και εκτιμάται η χρήση μίας έρευνας μέσαστην τάξη, η οποία εφαρμόστηκε σε τρεις φάσεις. Αυτή η έρευνα επικεντρώνεταιστη μελέτη των πρακτικών διδασκαλίας που χρησιμοποιεί η δασκάλα, όσον αφοράτη διδασκαλία του γραπτού λόγου και τους τρόπους με τους οποίους αυτή σχετίζεταιμε το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση των μαθητών. Αναφορά γίνεται επίσης στασυμπεράσματα στα οποία κατέληξε η δασκάλα μέσα από αυτή τη διαδικασία σταπλαίσια της προσπάθειάς της για επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη.

Διπλωματική εργασία


Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

2013-12-16T10:10:01Z
2008-08-27


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.