Ο Τρόπος με τον οποίο η Τεχνολογία επηρεάζει τις σύγχρονες κοινωνίες(Νταλαπέρας-ΗΤ-ΠΛΗ23)

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository of the Hellenic Open University
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
shareΟ Τρόπος με τον οποίο η Τεχνολογία επηρεάζει τις σύγχρονες κοινωνίες(Νταλαπέρας-ΗΤ-ΠΛΗ23)

ΝΤΑΛΑΠΕΡΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΑΡΟΦΑΛΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Με τη μελέτη του παρόντος κεφαλαίου ο φοιτητής: 1.Θα έχει διδαχθεί τα λειτουργικά χαρακτηριστικά μερικών από τον πιο σημαντικών πλατφόρμων και ιστοσελίδων που απαρτίζουν το αποκαλούμενο social web. 2.Θα έχει καταλάβει πώς οι παραπάνω πλατφόρμες χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία ατόμων μέσω του παγκόσμιου ιστού. 3.Θα γνωρίζει ποιες πτυχές της κοινωνικής ζωής επηρεάζει το social web. 4.Θα έχει κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες των ηλεκτρονικών εγκλημάτων και θα έχει ενημερωθεί σχετικά με τις δυσκολίες που υπάρχουν για την αντιμετώπισή του, καθώς και τις αντιδράσεις που προκαλούν πολλά από τα μέτρα εναντίων του ηλεκτρονικού εγκλήματος 5.Θα ξέρει για τις νέες μορφές οικονομίας που αναπτύσσονται γύρω από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια 6.Θα μπορεί να καταλάβει γιατί τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό θέμα, πώς επηρεάζεται η κοινωνική ζωή των παιχτών και πώς οι παίχτες αλληλεπιδρούν μέσα από αυτά. 7.Θα ξέρει του βασικούς στόχους που καλείται να εκπληρώσουν τα λεγόμενα Next Generation Networks.
Το υλικό περιγράφει τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται από ιστότοπους που ανήκουν στο αποκαλούμενο social web. Περιγράφει την επίδραση που ασκεί το web στην κοινωνία καθώς και τις νέες μορφές ηλεκτρονικού εγκλήματος. Γίνεται μία μικρή εισαγωγή στα αποκαλούμενα Next Generation Networks καθώς και μία περιγραφή της Ελληνικής Πραγματικότητας σχετικά με την Τεχνολογία

Social Web, Web 2.0, Youtube, Digg, Wikipedia, Wiki, Blog, Facebook, Next Generation Network, Electronic Crime.
Κοινωνικός Ιστός, Ιστός 2.0, Ηλεκτρονικό Έγκλημα, Wikipedia, Youtube, Blog, Wiki, Facebook


Greek

2008-12-15T11:40:44Z
2013-12-13T09:50:46Z


Για τη μελέτη και κατανόηση του κειμένου απαιτούνται δύο εργάσιμες ημέρες, δοθέντος ότι ο φοιτητής επισκέπτεται τους υπερσύνδεσμους που υπάρχουν στο κείμενο και χρησιμοποιεί τα εργαλεία που περιγράφονται για να αποκτήσει εξοικείωση.*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)