Eco-business : The comprehensive value business proposition of the Coco-Mat brand

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Επιχειρείν οικολογικώς : Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας του Coco-Mat brand
Eco-business : The comprehensive value business proposition of the Coco-Mat brand

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΣΜΗΝΗ

Μοίρα, Πολυξένη
Ζαρκάδα, Άννα

Περιέχει : σχήμα, πίνακες, διαγράμματα
Η παρούσα ερευνητική εργασία εντάσσεται στο πεδίο της διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων. Η ερευνητική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι η μελέτη περίπτωσης της επιχείρησης Coco-Mat και των ξενοδοχείων που της ανήκουν. Σκοπός της είναι να εξακριβώσει αν η αειφορική, πράσινη φιλοσοφία, η υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες, η ικανοποίηση των πελατών , καθώς και η κοινωνική εταιρική ευθύνη των ξενοδοχείων αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την τοποθέτηση της επιχείρησης στη συνείδηση του κοινού. Για να γίνουν αντιληπτές οι έννοιες και το αντικείμενο της εργασίας στο θεωρητικό υπόβαθρο της εργασίας περιγράφονται κι αναλύονται στοιχεία του τουριστικού και πράσινου μάρκετινγκ, του μάρκετινγκ εμπειριών και branding, του μάρκετινγκ σχέσεων και της ποιοτικής εξυπηρέτησης. Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν από εβδομήντα ένα πελάτες των ξενοδοχείων και συνεντεύξεων σε τρία στελέχη τους. Τα κύρια συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής: Η φιλοσοφία της επιχείρησης συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και των παροχών της, παράγοντες που ενισχύουν το brand της επιχείρησης, ωστόσο όμως που δεν επαρκούν, ώστε το brand και η φιλοσοφία της επιχείρησης να αποτελέσουν ταυτόσημες έννοιες. Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαία η χρήση ανανεωμένου και τυπικού προγράμματος μάρκετινγκ που θα ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης με βάση τα ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της.
This research is part of the field of tourism management. The research method which is used is the case study of Coco-Mat and its hotels. Its purpose is to ascertain whether sustainable, green philosophy, high quality services, customer satisfaction, as well as social corporate responsibility of hotels are important factors for placing the business in public consciousness. In order to understand the concepts and the subject of the research in the theoretical background, the elements of tourism and the green marketing, the experience marketing and the branding, the relationship marketing and the quality of services are described and analyzed. The survey was conducted through questionnaires completed by seventy-one hotel guests and interviews with three executives. The main findings of the survey are: The company's philosophy contributes to improving the quality of its services, factor that enhance the brand of the company, but is not sufficient to make the brand and philosophy of the business identical meanings. For this purpose, it is necessary to use a renewed and standard marketing program that will enhance the company's readability based on its special qualitative features.

Διπλωματική Εργασία / Thesis

Φυσικά υλικά, Οικολογικός τουρισμός, Εμπορικό σήμα, Πράσινα ξενοδοχεία, Διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων


Ελληνική γλώσσα

2017-10-19T06:42:37Z
2017-09-30


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο / Hellenic Open University

2
25
148




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.