Bank risks, the Basel frameworks and the capital controls in the Greek banking system

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Οι κίνδυνοι του τραπεζικού συστήματος, τα σύμφωνα της Βασιλείας Ι,ΙΙ,ΙΙΙ και η σχέση πραγματικής οικονομίας με το χρηματοπιστωτικό σύστημα σήμερα στην Ελλάδα. Ο έλεγχος υποβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα και η επίδραση τους στην καθημερινότητα των τραπεζικών υπαλλήλων και των πολιτών
Bank risks, the Basel frameworks and the capital controls in the Greek banking system

Τσιγγενοπούλου, Μαριάνα

ΔΡΑΚΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πίνακες και διαγράμματα
The current thesis is dealing with the investigation of the effect of capital controls. This specific research project was primed by the introduction of Capital Controls in Greece in June 2015. Thus, we decided to examine how the citizens and bank employees reacted regarding to this effect. The empirical study was performed using a structured questionnaire 15 closed-question and 7 demographics. We used the methods of descriptive statistics, factor analysis and anova analysis in order to produce the results. The findings suggest that there is a different view between citizens and bank officials about imposing capital controls in Greece. Bank employees are more optimistic than citizens.
Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με τη μελέτη επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων. Έναυσμα για τη συγκεκριμένη μελέτη αποτέλεσε η επιβολή των Capital Controls στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2015. Έτσι, αποφασίσαμε να μελετήσουμε τη γνώμη των πολιτών και των τραπεζικών υπαλλήλων σχετικά με την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων. Η εμπειρική μελέτη των αποτελεσμάτων έγινε με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου 15 κλειστών ερωτήσεων με 7 δημογραφικά στοιχεία. Χρησιμοποιήθηκαν οι μέθοδοι της περιγραφικής στατιστικής, της παραγοντικής ανάλυσης και την ανάλυσης διασποράς έτσι ώστε να παραχθούν τα αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα της έρευνας υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια διαφορετική άποψη μεταξύ πολιτών και τραπεζικών υπαλλήλων σχετικά με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι είναι περισσότερο αισιόδοξοι σε σχέση με τους πολίτες.

Διπλωματική Εργασία / Thesis

κεφαλαιακοί έλεγχοι
capital controls


Ελληνική γλώσσα

2017-10-09T09:20:01Z
2017-09-23


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο / Hellenic Open University

77
0
15




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.