Διαμαρτυρίες ano τους φοιτητικούς συλλόγους για τις εστίες

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Άρθρο (EL)

2011 (EL)

Διαμαρτυρίες ano τους φοιτητικούς συλλόγους για τις εστίες

ΛΑΚΑΣAΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Διαμαρτυρίες ano τους φοιτητικούς συλλόγους για τις εστίες Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι σύλλογοι των φοιτητικών εστιών της χώρας, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση των εστιών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Βεβαίως, n κύρια ανησυχία τους είναι μήπως n προωθούμενη κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ - είναι ο φορέας διαχείρισης των φοιτητικών εστιών) οδηγήσει σε κλείσιμο των εστιών. Ειδικότερα, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν πα¬ ράσταση διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή στο υπ. Παιδείας, ενώ σε αρκετές εστίες οι σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των κτιρίων διοίκησης. Κύριο αίτημα τους είναι να διασφαλιστεί n συνέχιση της λειτουργίας τους και να διατηρηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας τους. Τις κινητοποιήσεις πυροδότησε n κυβερνητική εξαγγελία για κατάργηση του ΕΙΝ. Στη χώρα υπάρχουν 25 φοιτητικές εστίες, που εποπτεύονται από το ΕΙΝ με συνολικά 8.097 θέσεις. Εξ αυτών οι 6.982 θέσεις διατίθενται σε φοιτητές και οι 1.115 θέσεις σε σπουδαστές των ΤΕΙ. Οι 14 εστίες βρίσκονται στην Αττική (οκτώ) και τη Θεσσαλονίκη (έξι) και οι υπόλοιπες li σε Ιωάννινα, Πάτρα (δύο), Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρέθυμνο, Βόλο, Κέρκυρα, Αμαλιάδα, Ηράκλειο και Καλαμάτα. Πάντως, ο πρόεδρος του ΕΙΝ κ. Φίλιππος Λέντζας, μιλώντας χθες στην «Κ», είπε ότι οι συζητήσεις αναφέρονται στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα φοιτητικής μέριμνας, και απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες. ΑΠ. Λ. Διαμαρτυρίες ano τους φοιτητικούς συλλόγους για τις εστίες Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι σύλλογοι των φοιτητικών εστιών της χώρας, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση των εστιών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Βεβαίως, n κύρια ανησυχία τους είναι μήπως n προωθούμενη κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ - είναι ο φορέας διαχείρισης των φοιτητικών εστιών) οδηγήσει σε κλείσιμο των εστιών. Ειδικότερα, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν πα¬ ράσταση διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή στο υπ. Παιδείας, ενώ σε αρκετές εστίες οι σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των κτιρίων διοίκησης. Κύριο αίτημα τους είναι να διασφαλιστεί n συνέχιση της λειτουργίας τους και να διατηρηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας τους. Τις κινητοποιήσεις πυροδότησε n κυβερνητική εξαγγελία για κατάργηση του ΕΙΝ. Στη χώρα υπάρχουν 25 φοιτητικές εστίες, που εποπτεύονται από το ΕΙΝ με συνολικά 8.097 θέσεις. Εξ αυτών οι 6.982 θέσεις διατίθενται σε φοιτητές και οι 1.115 θέσεις σε σπουδαστές των ΤΕΙ. Οι 14 εστίες βρίσκονται στην Αττική (οκτώ) και τη Θεσσαλονίκη (έξι) και οι υπόλοιπες li σε Ιωάννινα, Πάτρα (δύο), Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρέθυμνο, Βόλο, Κέρκυρα, Αμαλιάδα, Ηράκλειο και Καλαμάτα. Πάντως, ο πρόεδρος του ΕΙΝ κ. Φίλιππος Λέντζας, μιλώντας χθες στην «Κ», είπε ότι οι συζητήσεις αναφέρονται στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα φοιτητικής μέριμνας, και απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες. ΑΠ. Λ.

ΑΡΘΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ


2011-06-15
2011-06-15T07:30:14Z


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.