Ο διαλεκτικός λόγος στο διαδίκτυο κατά την πανδημία του Covid-19: Η Λεσβιακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Ο διαλεκτικός λόγος στο διαδίκτυο κατά την πανδημία του Covid-19: Η Λεσβιακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (EL)

Κουνιαρέλλη, Ειρήνη

Η πανδημία του Covid-19 αποτελεί ένα ευρύ και διεπιστημονικό πεδίο μελέτης, καθώς έχει συντελέσει σε μια νέα κοινωνιογλωσσολογική πραγματικότητα αλλά και στην παραγωγή ποικίλων μελετών που σχετίζονται με τις χρήσεις της γλώσσας και την πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο, το παρόν κείμενο παρουσιάζει μια εκδοχή της χρήσης του διαλεκτικού λόγου στην εποχή του Covid-19, όπως αποτυπώνεται στο διαδίκτυο. Το ενδιαφέρον μου έχει επικεντρωθεί στη χρήση της λεσβιακής διαλέκτου, με έμφαση στην ποικιλία της Αγιάσου, στο Facebook, ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο παρόν κείμενο επιχειρείται η παρουσίαση και ανάλυση των ευρημάτων σε σχέση με σύγχρονες θεωρητικές αναζητήσεις για τον ρόλο και τις εννοιολογήσεις της χρήσης του διαλεκτικού λόγου στο διαδίκτυο. (EL)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Aegean Working Papers in Ethnographic Linguistics

Ελληνική γλώσσα

2022-06-29


ΕΕΠΓ / LESoL (EN)

2585-2108
Aegean Working Papers in Ethnographic Linguistics; Τόμ. 3 (2021): Ειδικό τεύχος: Γλώσσα, πανδημία, γλωσσολογία; 292-313 (EL)
Aegean Working Papers in Ethnographic Linguistics; Vol. 3 (2021): Ειδικό τεύχος: Γλώσσα, πανδημία, γλωσσολογία; 292-313 (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.